Een terrorist?

Vorige week kwam ik bij mijn ouderlijke huis aanrijden en zag ik mijn vader staan met een iets getinte man met een half lange baard buiten bij de auto staan.

Mijn vader en de man stapte in de auto en reden weg voor ik uitgestapt was. Mijn moeder stond in de deur opening en ik zei tegen haar voor de gein goh..wie was die terrorist? Natuurlijk is dit gewoon een misschien wel misplaatst grapje van mij. Mijn moeder vond het ook niet leuk en zei geschokt dat ik dat niet moest zeggen.

De man bleek nieuw in de stad van mijn ouders te zijn komen wonen vanwege zijn werk. Oorspronkelijk komt de man uit tunesie en nu verhuizen ze vanuit frankrijk naar nederland. Ik zeg ze omdat deze meneer samen met zijn vrouw en pasgeboren baby hierheen is gekomen.

Hij heeft een hele goede baan gevonden in de fabriek niet ver van de stad van mijn ouders vandaan. Deze fabriek is een groot chemische complex, grootheid op het gebied van grondstoffen. Mijn vader kende deze man van het sporten en ging samen met hem de afgelopen weken hardlopen. De man wou namelijk gewoon zo snel mogelijk zich thuis voelen en sporten deed hij in frankrijk ook heel veel.

Ik hoorde dit zo aan en nog steeds bleef het woord terrorist in mijn achterhoofd hangen. Ik weet niet precies wat voor werkzaamheden de man gaat uitvoeren maar de fabriek is op meerdere gebieden waarschijnlijk wel interessant voor mensen die kwaad willen zoals terroristen.

Ik zei tegen mijn ouders dat ik vond dat hij er als een terrorist uit zag en verder maar niks maar ik dacht wel.. jeetje het zal toch niet..

Een week later kwamen mijn ouders bjj mij op bezoek en mijn moeder vertelde dat ze die man met zijn vrouw en baby waren tegen gekomen in de winkelstraat.

De vrouw van deze man droeg een zwarte helemaaal afgesloten boerka en mijn moeder kon niet eens haar ogen zien zei ze. Daarna zei ze nog dat ze geschrokken was omdat ik hem ook al terrorist had genoemd.

Ik weet niet zo heel goed wat ik er van moet denken. Ik ben niet racistisch maar ik blijkbaar wel een soort vooroordeel ontwikkeld denk ik dan.

Maar het zou ook zomaar mijn gevoel kunnen zijn die spreekt en mijn gevoel heeft het voor 99 procent altijd bij het juist eind.

Ik ben benieuwd hoe de man is aangenomen en gescreend en of de man onschuldig dat hij is hinder heeft gehad van zijn uiterlijk, afkomst en strenge religie. Zijn baard , de kleding van zijn vrouw, zijn nieuuwe baan in de grondstoffen fabriek, zijn wil om fit te blijven.. ik weet het niet.. toeval? Of bestaat toeval niet?

Advertisements

Author: Charlotte

SERIEUZE sarcastische OPEN humor met een KNIPOOG !!!! GEWOON Lief DOEN en leuk LEZEN ! 《●》《●》 {♡} __ /

One thought on “Een terrorist?”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s